Családi bölcsődénk:
Az otthoni légkörhöz mind adottságokban, mind érzelmekben maximálisan alkalmazkodó helyszínt törekszünk biztosítani a gyermekeknek, hiszen ez lesz a szülőtől való elszakadás legelső lépcsőfoka.

A csoportokba 7 gyermeket fogadunk, így:
• lehetővé válik az egyénre szabott foglalkozás
• ritkábbak a fertőzéses megbetegedések, mint egy nagy létszámú (állami) csoportban
• a családias hangulatban hamarabb otthonosan érzik majd magukat a gyermekek

Szakképzett gondozónénikkel a bölcsődék napirendjéhez hasonlóan vállaljuk féltett gyermekének felügyeletét. Mindent elkövetünk, hogy az apróságoknak felhőtlenül boldog napokat szerezzünk: rengeteg fejlesztő-, és társasjátékkal, szerepjátékokhoz való eszközökkel, labdákkal, színezőkkel kötjük le a figyelmüket. Sok időt töltünk a szabadban is: a kertben homokozó, csúszdák, libikókák, motorozásra alkalmas terület vár minket.

A Gesztenye Gyerekház vezetője: Eszter

Sokan már nagyon jól ismerik, hiszen öt saját gyermeke mellett városunk sok-sok gyermekével és családjával járt már együtt óvodába, iskolába, délutáni foglalkozásokra. Ő fogad majd benneteket ha ismerkedni jöttök hozzánk, ő segíti majd a beszoktatást, és ő nyugtatja meg az aggódó szülőket, hogy a gyermeküket a legjobb kezekben hagyták.
Ő szervezi meg a hétköznapjainkat legyen szó az étrendről, beosztásokról, programokról, vagy a havidíj befizetésről. Bármilyen kérdés esetén keressétek őt bizalommal: 06 70 455 3310

1.) Mini csoport:
GESZTENYE CSOPORT-MAGYAR nyelven- 1-2 éves gyermekek számára, rendszeresen akár heti pár napra is igénybe vehető.
A "kiscsoportunkba" már tipegő kortól várjuk a legkisebbeket, koruknak megfelelően kialakított biztonságos csoportszobában, rengeteg mókával, mondókával, öleléssel és babusgatással.
A legfontosabbnak azt tartjuk az ilyen piciknél, hogy egy szeretetteljes, átölelő meleg környezet várja őket, ahol biztonságban és boldogan tölthetik a szülőktől való leválás első időszakát. Egyszerre csak egy gyermek szokik be, és maximum 5 gyermek van a kiscsoportban, így garantálva, hogy mind babának, mind anyának meg tudjuk adni a kellő időt is figyelmet a beszoktatás alatt.
A legkisebbek még kiságyban alhatnak, etetőszékben ehetnek (akár pépeset is) és egész nap Kriszta kitüntetett figyelmét élvezhetik. Ahogy cseperednek és ügyesednek fokozatosan kerülnek át a "nagyokhoz", és vonjuk be őket a foglalkozásokba, programokba.

Csoportvezetőnk: Kriszta

2 gyermek anyukája, Szentendrén lakik családjával. Ő az aki mindenkiről tudja mi a kedvenc állatkája, hogyan szereti ha elaltatják, mi a kedvenc étele, és mit kell tenni ha valakinek rossz kedve lenne. Hihetetlen kedvességgel és kifogyhatatlan türelemmel fordul egész nap a gyermekekhez, akik ezt rengeteg mosollyal és öleléssel hálálják meg.

2.) Nagycsoport:
PILLANGÓ CSOPORT 2-4 éves gyermekek részére:
A nagycsoportban a gyerekeket színes, vidám, mókázással teli programokkal várjuk. Naponta fejlesztő foglalkozásokkal színesítik a kis Gesztenyék hétköznapjait

FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSAINK HETIRENDJE
Kreatív hétfő Finommozgás, kreativitás, ábrázolás
fejlesztése
Mázolás, rajzolás, festés, tépés, gyurmázás, csippentés, ragasztás, fűzés és még sok minden más.
Mocorgó kedd "Egy kicsi mozgás senkinek sem árt" Játékos mozgásfejlesztő gyakorlatok gyógytornásszal.
Angol szerda Nursery rhymes Az angol nyelv alapjait ismerjük meg játékokon, dalokon keresztül.
Zenés csütörtök Énekeljünk, táncoljunk! Gyermekdalok, mondókák, körjátékok megismerése, gyakorlása. Hangszerek használatával közös éneklés.
Angol péntek Nursery rhymes Az angol nyelv alapjait ismerjük meg játékokon, dalokon keresztül.

 

Csoportvezetőnk: Csilla

Csillával már sokan találkozhattak a környék óvodáiban. Hatalmas szívével, mindíg vidám hangulatával mindenkit magával ragad, a legfélénkebb gyermekek szívét is képes kitárni. Folyton sürög-forog, ha pedig épp semmi dolga, gyönyörű virágokkal varázsolja még barátságosabbá a Gesztenye Gyerekházat kívül-belül.

Korai nyelvoktatásról:

A gyermekek minél fiatalabbak, annál könnyebben tanulnak meg egy nyelvet: a kiejtést, a nyelvtant ösztönösen sajátítják el. A különbséget az idegen és anyanyelv között nem is érzékelik. Ők nem állnak meg gondolkodni a nyelvtani szabályokon és a szavakon, hanem ösztönösen használják mindazt, amellyel napközben megismerkednek.
Akcentus nélkül 10 éves korig tudunk egy nyelvet elsajátítani, e kor fölött ez lényegesen több munkával jár. Gyakran vég nélküli küzdelmet vállalunk magánórák keretében, hogy elsajátítsuk mindazt, ami korábban játszi könnyedséggel ment volna.

Napirendünk:

7.30-9.00 Érkezés, reggeli
9.00-10.00 Irányított foglalkozások, az aktuális tematika szerint
10.00 Tízórai
10.30-12.00 Játék (jó idő esetén a kertben, rossz időben bent a Gyerekházban)
12.00 Ebéd
12.45-15.00 Pihenés
15.15 Uzsonna
15.30-17.00 Játék, szülők várása

Az irányított foglalkozások tematikája tájékoztató jelleggel:
Az egyes témákkal 4 hetet foglalkozunk (ennyi idő alatt rögzülnek a szavak, emellett változatossá tesszük a heteket).
Szeptemberben például az ősszel, a színekkel és a formákkal foglalkozunk. Rajzolunk, ragasztunk őszi faleveleket, gesztenyebábút készítünk, megtanuljuk a formákat és a színeket.

3.) Délelőtti játszócsoport: Aki csak fél napot szeretne nálunk tölteni, ajánljuk délelőtti játszócsoportjainkat:
· Naponta 7.30.-12.15
· Napi 3x étkezéssel (reggeli, tízórai, ebéd)
· Naponta angol és magyar fejlesztő foglalkozásokkal (bővebben órarendünkben)
Ajánljuk:
· Azoknak a „nagytesóknak” akik még otthon vannak a kistestvérrel és anyával, de heti pár alkalommal vágynak más gyerekek társaságára is.
· Azoknak a családoknak ahol nem szükséges megoldani az egész napos felügyeletet, de szeretnének a gyermeknek tartalmas délelőtti programot biztosítani.
· Akik készülnek az óvodára, és fokozatosan szeretnék biztosítani a gyermeknek a szülőtől való elszakadást és a közösséghez való beilleszkedést.