Családi bölcsődénk:
Az otthoni légkörhöz mind adottságokban, mind érzelmekben maximálisan alkalmazkodó helyszínt törekszünk biztosítani a gyermekeknek, hiszen ez lesz a szülőtől való elszakadás legelső lépcsőfoka.

A csoportokba 7 gyermeket fogadunk, így:
• lehetővé válik az egyénre szabott foglalkozás
• ritkábbak a fertőzéses megbetegedések, mint egy nagy létszámú (állami) csoportban
• a családias hangulatban hamarabb otthonosan érzik majd magukat a gyermekek

Szakképzett gondozónénikkel a bölcsődék napirendjéhez hasonlóan vállaljuk féltett gyermekének felügyeletét. Mindent elkövetünk, hogy az apróságoknak felhőtlenül boldog napokat szerezzünk: rengeteg fejlesztő-, és társasjátékkal, szerepjátékokhoz való eszközökkel, labdákkal, színezőkkel kötjük le a figyelmüket. Sok időt töltünk a szabadban is: a kertben homokozó, csúszdák, libikókák, motorozásra alkalmas terület vár minket.

A Gesztenye Gyerekház vezetője: Eszter

Sokan már nagyon jól ismerik, hiszen öt saját gyermeke mellett városunk sok-sok gyermekével és családjával járt már együtt óvodába, iskolába, délutáni foglalkozásokra. Ő fogad majd benneteket ha ismerkedni jöttök hozzánk, ő segíti majd a beszoktatást, és ő nyugtatja meg az aggódó szülőket, hogy a gyermeküket a legjobb kezekben hagyták.
Ő szervezi meg a hétköznapjainkat legyen szó az étrendről, beosztásokról, programokról, vagy a havidíj befizetésről. Bármilyen kérdés esetén keressétek őt bizalommal: 06 70 455 3310

1.) Mini csoport:
1-2 éves gyermekek számára, rendszeresen akár heti pár napra is igénybe vehető.
A "kiscsoportunkba" már tipegő kortól várjuk a legkisebbeket, koruknak megfelelően kialakított biztonságos csoportszobában, rengeteg mókával, mondókával, öleléssel és babusgatással.
A legfontosabbnak azt tartjuk az ilyen piciknél, hogy egy szeretetteljes, átölelő meleg környezet várja őket, ahol biztonságban és boldogan tölthetik a szülőktől való leválás első időszakát. Egyszerre csak egy gyermek szokik be, és maximum 5 gyermek van a kiscsoportban, így garantálva, hogy mind babának, mind anyának meg tudjuk adni a kellő időt is figyelmet a beszoktatás alatt.
A legkisebbek egész nap Sziszi kitüntetett figyelmét élvezhetik. Ahogy cseperednek és ügyesednek fokozatosan kerülnek át a "nagyokhoz", és vonjuk be őket a foglalkozásokba, programokba.

Csoportvezetőnk: Sziszi

Ő az aki mindenkiről tudja mi a kedvenc állatkája, hogyan szereti ha elaltatják, mi a kedvenc étele, és mit kell tenni ha valakinek rossz kedve lenne. Hihetetlen kedvességgel és kifogyhatatlan türelemmel fordul egész nap a gyermekekhez, akik ezt rengeteg mosollyal és öleléssel hálálják meg. Minden napra van egy-egy új ötlete, hogy mit hogyan kellene jobban, szebben, varázslatosabban csinálnunk.

2.) Nagycsoport:
2-4 éves gyermekek részére:
A nagycsoportban a gyerekeket színes, vidám, mókázással teli programokkal várjuk. Naponta fejlesztő foglalkozásokkal színesítik a kis Gesztenyék hétköznapjait

FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSAINK HETIRENDJE
Kreatív hétfő Finommozgás, kreativitás, ábrázolás
fejlesztése
Mázolás, rajzolás, festés, tépés, gyurmázás, csippentés, ragasztás, fűzés és még sok minden más.
Mocorgó kedd "Egy kicsi mozgás senkinek sem árt" Játékos mozgásfejlesztő gyakorlatok gyógytornásszal.
Beszédfejlesztő szerda Logopédia Logopédia a bölcsiben: beszédindítás, szókincsbővítés, hangképzés.
Zenés csütörtök Énekeljünk, táncoljunk! Gyermekdalok, mondókák, körjátékok megismerése, gyakorlása. Hangszerek használatával közös éneklés.
Angol péntek Nursery rhymes Az angol nyelv alapjait ismerjük meg játékokon, dalokon keresztül.

 

Csoportvezetőnk: Bianka

Bianka megtölti élettel a bölcsit: vidámságával, pozitív hozzáállásával, kreativitásával széppé varázsolja a borúsnak induló napokat is.Napirendünk:

7.30-9.00 Érkezés, reggeli
9.00-10.00 Irányított foglalkozások, az aktuális tematika szerint
10.00 Tízórai
10.30-12.00 Játék (jó idő esetén a kertben, rossz időben bent a Gyerekházban)
12.00 Ebéd
12.45-15.00 Pihenés
15.15 Uzsonna
15.30-17.00 Játék, szülők várása

Az irányított foglalkozások tematikája tájékoztató jelleggel:
Az egyes témákkal 4 hetet foglalkozunk (ennyi idő alatt rögzülnek a szavak, emellett változatossá tesszük a heteket).
Szeptemberben például az ősszel, a színekkel és a formákkal foglalkozunk. Rajzolunk, ragasztunk őszi faleveleket, gesztenyebábút készítünk, megtanuljuk a formákat és a színeket.

3.) Délelőtti játszócsoport: Aki csak fél napot szeretne nálunk tölteni, ajánljuk délelőtti játszócsoportjainkat:
· Naponta 7.30.-12.15
· Napi 3x étkezéssel (reggeli, tízórai, ebéd)
· Naponta angol és magyar fejlesztő foglalkozásokkal (bővebben órarendünkben)
Ajánljuk:
· Azoknak a „nagytesóknak” akik még otthon vannak a kistestvérrel és anyával, de heti pár alkalommal vágynak más gyerekek társaságára is.
· Azoknak a családoknak ahol nem szükséges megoldani az egész napos felügyeletet, de szeretnének a gyermeknek tartalmas délelőtti programot biztosítani.
· Akik készülnek az óvodára, és fokozatosan szeretnék biztosítani a gyermeknek a szülőtől való elszakadást és a közösséghez való beilleszkedést.